schuifdeuren deuren schuiframen pvc schuifdeuren grote glaspartijen

Schuifdeuren: stijlvol en functioneel

Schuifdeuren zijn een goed alternatief voor klassieke deuren want je hoeft geen rekening te houden met de draaihoek. Zo kun je heel wat ruimte winnen. Bovendien zijn schuifdeuren trendy, mooi en handig. En laten ze ontzettend veel daglicht binnen. De ideale keuze voor elke woning dus. Daarom zoomen we er even op in zodat jij de juiste schuifdeuren kunt kiezen.

 

Interesse in schuifdeuren voor je woning? Kom langs in onze toonzaal om je project te bespreken.

Schuifdeuren in aluminium of pvc

Schuifdeuren bestaan in verschillende materialen. Net zoals er aluminium deuren en pvc deuren zijn, zijn er ook schuifdeuren van die materialen. Schuifdeuren van pvc zijn budgetvriendelijk en bieden een zeer goede akoestische en thermische isolatie. Bovendien gaan ze jarenlang mee omdat ze niet rotten, roesten of verkleuren. Aluminium schuiframen zijn dankzij hun sterkte ideaal voor grotere glaspartijen. Toch zijn ze ook licht en elegant. Beide materialen blinken uit in onderhoudsvriendelijkheid.

Schuifdeuren: hierop moet je letten.

Schuifdeuren zijn grote glaspartijen

Voor de beglazing in je schuifdeuren heb je de keuze uit dubbele, driedubbele of hoogrendementsbeglazing. Bespreek samen met de experts van Meukens welke beglazing het beste past in jouw schuifdeuren. Driedubbel glas is met zijn die glaslagen 50% zwaarder dan dubbele beglazing. Daardoor zijn er diepere profielen en stevigere scharnieren nodig. Voor schuifdeuren is dubbele beglazing vaak voldoende.

Zo kies je de beste schuifdeuren voor jouw woning.

Speciale schuifdeuren: vouwwanden

Vouwwanden vormen een minder bekend alternatief van schuifdeuren – meer te vergelijken met aluminium ramen. Vouwwanden zijn ook verkrijgbaar in aluminium. En je kunt helemaal openplooien – wel zes tot zeven meter! Onze specialisten tonen het je graag en vertellen je vol passie in weke gevallen een vouwwand interessant is.

Jouw schuifdeuren op maat

Meukens maakt graag de tijd om samen uit te zoeken welke schuifdeuren precies bij jouw woning en jouw levensstijl passen. Want wij willen dat je 100% tevreden bent over jouw keuze. De kleur, het materiaal, de grootte, … spelen allemaal een belangrijke rol en moeten dus zorgvuldig gekozen worden.

 

Laat Meukens mee nadenken over jouw ideale schuifdeuren.

 

 

Maak een afspraak